3/12/2009

Pentru oamenii de vanzari: "Scrieti mai putin si vindeti mai mult"

Un comis voiajor isi trimite primul raport de vanzari la sediul firmei. Citindu-l superiorul lui a ramas stupefiat constatand ca noul comis voiajor era un agramat !
Iata ce scria in raport : « Ii vazui pa aia care nu cumparat nicio ceapa degerata da la noi si le vanduram niste chestii. Acusa plec la Chicago ».
Inainte sa apuce directorul de vanzari sa-i trimita concedierea prin posta, de la Chicago a sosit urmatoarea misiva de la Chicago : « Ajunsai aci si le vandui de o juma de milion ».
Temandu-se ca a facut exact ceea ce a scris, si speriat ca nu-l concediase pe agramatul comis voiajor, directorul i-a prezentat situatia presedintelui firmei.
In dimineata urmatoare, adunati in turnul lor de fildes, membrii departamentului de vanzari au vazut cu uimire ca pe avizier, deasupra celor doua scrisori ale noului angajat, era o notita din partea presedintelui : « Ne-am pierdut prea mult timp cu scrisu in loc sa vindem. Ie vremea sa trcem la vandut. Vreu ca toti sa citeasca aceste scrisori de la John care ie pe drum si face treaba buna pentru noi, si ar trebui si voi sa iesiti si sa faceti ca iel ».

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu